14-09-06

Kabouter Plop en zijn vrienden

Plop en zijn vrienden hebben al samen vele avonturen beleefd. Al van in 1997 zijn ze op tv te bewonderen, hun eerste aflevering werd gespeeld op VTM.

Het werd een groot succes en hun eerste film bleef niet lang uit.

Plop en de kabouterschat werd voorgesteld in 1999.

Kabouter Plop houdt samen met zijn kaboutervrienden Lui, Klus en Kwebbel een lenteschoonmaak in zijn paddestoel. Bij het schoonmaken van de schoorsteen ontdekt Klus een schatkaart.
De kabouters besluiten om samen de kabouterschat te zoeken.
Maar ... de tocht is moeilijk... en gevaarlijk.
De kabouters moeten over een gammele hangbrug en door een bos dat overbevolkt is met vogels. Op de koop toe moeten ze een grote-mensen-weg oversteken. Onderweg ontmoeten Plop, Lui, Klus en Kwebbel nog 2 andere kabouters, Pif en haar broer Paf. Lui wordt smoorverliefd op Pif.
Door een toeval komt de schatkaart in handen van Pif en Paf. Ook zij gaan op zoek naar de schat.

 

In 2000 kwam er weer eentje uit.

Plop in de wolken.

 

Op een dag ontvangt kabouter Plop een brief van zijn Grootvader Knap. Daarin staat dat Grootvader Knap heel erg ziek is en dat hij enkel kan genezen als hij het sap drinkt van de Karbonkelwortel. Maar die wortel groeit enkel in het bos van Plop... Plop, Klus, Kwebbel,Lui, Smul en Smal besluiten om de plant naar de zieke Grootvader Knap te brengen. Maar Grootvader Knap woont heel ver weg! Klus besluit een heus luchtschip te bouwen waarmee de kabouters kunnen vliegen naar het kabouterbos van Grootvader Knap... Maar... de tocht is moeilijk en niet zonder gevaren... Onderweg ontmoeten Plop, Lui, Klus, en Kwebbel nog 3 andere kabouters, Kabouter Jeuk, Snot en Stink. Stink wordt verliefd op Lui. Zullen de kabouters het sap van de Karbonkelwortel tijdig bij Grootvader Knap kunnen brengen ?


Toen bleef het even uit met films maken, ja ze kunnen niet bezig blijven.

Moesten ook nog regelmatig hun paddestoeltjes proper maken, grote poets houden, de was en de plas.

Kabouters hadden het ook druk.

 

In 2003 werd Plop en de toverstaf voorgesteld aan de kids.

 

Kabouter Plop verwacht, net als alle andere jaren, een bezoekje van de kerstkabouter. Alleen loopt het dit jaar een beetje mis. Mik en Mak, twee kabouters die jaar na jaar door de kerstkabouter vergeten worden, gooien roet in het eten. De twee gaan aan de haal met de slee van de kerstkabouter. Die is daarmee niet alleen al z'n cadeautjes kwijt, maar ook z'n heel belangrijke toverstaf. Met die staf kun je cadeautjes toveren, maar ook vreselijke dingen aanrichten. Kabouter Plop en kabouter Klus gaan samen op pad om de toverstaf terug te halen en hem weer aan de kerstkabouter te geven. En dat wordt natuurlijk een spannende en avontuurlijke onderneming!

In het jaar 2004 kregen ze gezelschap van een hond, Kwispel genaamd.

Ja kabouters en huisdieren, dat waren ze niet gewoon.

 

Als Plop en zijn vrienden in het kabouterbos een kleine golden retriever ontdekken, schrikken ze zich te pletter! Maar al snel verovert deze schattige hond de harten van onze kabouters en willen ze niets liever dan dat Kwispel bij hen in het bos blijft wonen. Maar aan de andere kant van het bos, in de grote-mensen-wereld, is er een jongetje heel erg verdrietig. Hij mist Kwispel. Hij zou er alles aan doen om zijn puppie terug te vinden. Als Plop en zijn vrienden vernemen dat Kwispel een grote-mensen-baasje heeft, besluiten ze om het hondje terug te brengen. Maar daardoor storten de kabouters zich in een ongekend avontuur. Als dat maar goed afloopt!

 

Ja Plop en zijn vrienden bleven vele avonturen maken, het jaar darop in 2005 maakten ze de fantastische film, Plop en het vioolavontuur.

 

Terwijl Kabouter Plop en zijn vrienden een wandeling maken, horen ze mooie vioolmuziek uit een huisje aan de rand van het kabouterbos. Ze besluiten een kijkje te nemen. Kabouter Klus klimt via de regenpijp omhoog en ontdekt dat de hemelse klanken wordt gespeeld door het meisje Anna. Zodra Anna de kabouters ziet, gaat het helemaal mis. Anna laat door de schrik haar viool op de grond vallen. Deze is helemaal kapot en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Komen ze op tijd met een oplossing? Ze schakelen de hulp in van Kabouter Amadeus (Frans Bauer). Nu maar hopen dat het allemaal goed afloopt!

 

En de kabouters weten niet van ophouden, eind dit jaar, wel bepaald op 14 december 2006 komt hun nieuwste film in de bioscoop.

Joepi, Plop in de grote stad.

Dat zal wel raar gaan doen, voor kabouters zo al die grote mensen en grote gebouwen.

Als dat maar goed afloopt.

 

De Kabouters vinden in het bos enkele magische bessen. Kabouter Plop geeft de raad aan zijn vrienden om niet van de bessen te eten, doch eet Kabouter Lui (Chris Cauwenbergs) een bes op. Daardoor wordt hij zo groot als de mensen.

Kabouters Plop (Walter De Donder), Klus (Aimé Anthony) en Kwebbel (Agnes De Nul) zijn kwaad op Lui omdat hij de waarschuwing van Kabouter Plop heeft genegeerd. Lui loopt vervolgens verdrietig weg in het Kabouterbos en verdwaalt.

Na een tijdje komt hij uit in de grote mensenstad, waar hij de hele stad natuurlijk op stelten zet. Lui wordt zelfs verliefd op Lisa (Nicolette Van Dam), de aanvoerster van de fanfare uit de stad.

Ondertussen gaan Plop, Kwebbel en Klus natuurlijk opzoek naar Lui en naar het tegenmiddel...

 

Hopelijk hebben ervan genoten, en kijken jullie ook mee eind dit jaar, naar de nieuwste avonturen van onze kaboutervrienden.

 

Plopperdeplopperdeplop

Kwebbeldekwebbeldekweb

Luierdeluierdelui

Klusserdeklusserdeklus

Smullerdesmullerdesmul

Smallerdesmallerdesmal

18:16 Gepost door Kyra en Luka in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plop, vrienden, films, release |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.