16-09-06

Piet Piraat

Piet Piraat en zijn vrienden hebben ook al een film gemaakt. op 3 augustus 2005 is hij in premiére gegaan.

Ja, Piet Piraat en de betoverende kroon.

 

Honderd jaar geleden was er een slechte Piraat, Kapitein Snorrebaard, die al rovend en plunderend met zijn schip de zeven zeeën bevoer. Op een dag hoorde hij over de Magische Kroon van Koning Hedior, waarover de hofmagiër een vloek had uitgesproken. De sterveling die deze Kroon op z'n hoofd zet, zou voor altijd in een schilderij veranderen ... Slechts één keer in de honderd jaar zou hij voor 3 dagen ontwaken en zich realiseren dat hij voor eeuwig in het schilderij gevangen zit. Snorrebaard had wel gehoord van de vloek, maar geloofde er niet in ... Maar zodra hij de Kroon te pakken kreeg en op z'n hoofd zette, gebeurde wat voorspeld was ... Snorrebaard veranderde in een schilderij. Zijn bemanning schrok hier zo van dat ze overboord sprong. Het schip van Kapitein Snorrebaard zonk, samen met de kroon, naar de bodem van de zee. Maar het schilderij van Kapitein Snorrebaard bleef drijven ... honderd jaar lang. Wat er gebeurt wanneer Piet Piraat en zijn kornuiten het schilderij vinden, zie je in de eerste Piet Piraat film.

 

Op 25 oktober 2006 komt hun tweede avonturenfilm eraan. Hier al een klein verslagje over onze vrienden.

Piet Piraat en het vliegende schip.

 

Als de Scheve Schuit in volle zee op een ander schip botst, is dat het begin van een nieuw avontuur voor Piet Piraat en zijn scheepsmaten. Ze ontdekken dat het om de Wankele Walvis gaat, een schip dat door Neptunus werd vervloekt: die heeft de bemanning namelijk veranderd in stenen beelden. Kapitein van de Wankele Walvis is de mooie Marylin. Piet is op slag verliefd en wil de vloek ongedaan maken. Daarvoor moeten de beelden besprenkeld worden met het blauw uit de regenboog. Maar hoe geraken de piraten aan dat stukje regenboog? Dan ontdekt Piet dat de Wankele Walvis een vliegend schip is. Om het mechanisme in werking te zetten, hebben ze een blauwe parel nodig. Samen met Berend en Steven vaart hij naar Oestereiland. Stien blijft achter. Zij is jaloers op de mooie Marylin en probeert dan ook om één en ander in het honderd te sturen. Op Oestereiland loopt ook al niet alles volgens plan voor Piet en co. Zullen ze aan een parel geraken? Of beter nog: aan een portie regenboog? En is Piet Piraat nu voorgoed "van 't straat"? Je ziet het allemaal in Piet Piraat en het Vliegende Schip.

 

Dus in oktober allemaal naar de bioscoop, geniet ervan.

Groetjes van Piet Piraat, Berend Brokkepap, Stien Struis en Steven Stil.

13:59 Gepost door Kyra en Luka in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: piet piraat, films, bioscoop |  Facebook |

Commentaren

Heykes Sloebers De 1ste film van Piet Piraat hebben Robin en Sander vorig schooljaar met de school in de cinema gezien. Ondertussen hebben ze de film ook op dvd. Ik denk dat de 2de film ook wel de moeite zal zijn.
Nog een fijne zaterdag.
Groetjes van de 3 biggetjes en hun mama ;-)

Gepost door: driebiggetjes | 16-09-06

De commentaren zijn gesloten.